Födelseår

1991

Hemort

Skövde

Klubb

Team Simcoachen

Tävlingsdisciplin

Triathlon

Fem snabba med Anna

När började du cykla och varför?

Min pojkvän började med triathlon 2018 så då började jag cykla för att kunna hänga med på utflykter och utforska den engelska landsbygden. De första rundorna cyklade jag runt på en “Boris Bike” (Londons motsvarighet till Styr & Ställ) för att kunna hänga med runt London, men insåg snart att det var roligare och gick snabbare med en riktig cykel.

Vad har du alltid med dig när du cyklar?

Varma lager, t.ex. en tunn vindjacka och/eller en väst. Att frysa kan förstöra de absolut bästa cykelturerna helt i onödan!

Vilken av dina meriter är du mest stolt över?

EM i Helsingör.  Jag hade bra fokus och presterade bra i alla discipliner. Det var min första tävling på Shiv:en och den levererade ett EM-guld totalt i amatörklassen, samt 3:e snabbaste cykeltiden med PRO-klassen inräknad.

Vad gillar du mest med att tävla?

Det mentala fokuset jag oftast kommer in i direkt då startskottet går. Det är ett häftigt tillstånd, ett slags förhöjt medvetande som jag har svårt att uppbåda i vardagen. Och känslan av att gå i mål och känna att man gett allt man har, det är också värt att tävla för.

Vilket råd skulle du ge dig själv som tonåring?

Agera på din magkänsla, tro på dig själv och våga satsa. Det är vad som har tagit mig dit jag är idag. Jobba hårt och målmedvetet mot det man vill, utan att bry sig så mycket om vad andra tycker, tänker och gör. Eller, helt enkelt gör ditt bästa i det du gör. Det tycker jag man mår bra av.

Favorit från Specialized

S-Works Shiv

Jag älskar min Shiv. Den ger en fantastisk cykelkänsla. Stabil men ändå responsiv och otroligt snabb såklart. Väldigt lättskött, och den smarta förvaringen för vätska och snacks göra att man kan cykla riktigt långa pass utan att behöva göra vätskestopp..

sworks-shiv-disc-axs-2020

Meriter i urval

2021

Guld – Ironman 70.3  World Championship St. George – AG 30-34
Guld – Ironman 70.3 European Championship Helsingör – AG 30-34
1:a plats – Ironman 70.3  Portugal Cascais – AG 30-34
1:a plats – Ironman 70.3 Switzerland Rapperswil-Jona – AG 30-34