Sara Öberg

Födelseår: 1994Hemort: GöteborgKlubb: CK MasterInstagram: @zaraoberg

Sara är en av Sveriges vassaste cross country-cyklister som placerar sig ofta högt upp på pallen. 2019 var ett guldår för Sara med seger i både Nordiska Mästerskapen och den totala Sverigecupen (SWE Cup).

På schemat för hösten finns, förutom SM på hemmaplan, ett gäng roliga tävlingar i både Sverige och de nordiska grannländerna samt ett återbesök i Lenzerheide för världscupstävlingen där.

Fem snabba med Sara

När började du cykla och varför?

När jag var 18, för att jag ville prova något nytt. Skog och fart var något som lockade att prova. Så fort jag hade testat MTB, var jag fast!

Berätta om dina cyklar

Min favorit är min S-Works Epic helt klart. Har aldrig cyklat på en cykel som flyter fram så fint på stigarna och som är så kul att cykla på! Sen har jag en Tarmac SL7 Expert, det är min solskenscykel som jag tar fram till fina distanspass i solen. Till sist har jag en Diverge också, som jag kör med på vintern i ur och skur. Vi har haft många misärpass ihop. Det är också min pendlarcykel på sommaren, så den går året om!

Svarta eller vita skor?

Svarta!

Ditt bästa tävlingsminne?

Vinsten i en UCI C1 tävling på min gamla hemmabana i Vårgårda. Det publikstödet var magiskt!

Tips till någon vill börja tävla?

Bara gör det! Försök hitta en förebild du kan ställa alla frågor till och en klubb som är välkomnande.

Urval av meriter

2020

6:e plats - SM MTB XCO - Damer Elit

2019

Guld - NM XCO - Women Elite
4:e plats - SM XCM - Damer Elit
1:a plats - SWE Cup XC 2019 total - Damer Elit
1:a plats - Vårgårda CK MTB - Damer Elit
58:e plats - UCI MTB World Cup XCO Lenzerheide - Women Elite

Teamåkare

Teamåkare