Tove Dandenell

Födelseår: 2004Hemort: Göteborg/HuskvarnaKlubb: CK MasterInstagram: @tove.dandenell

Tove är vår yngsta medlem i teamet. Till vardags går hon på Sandagymnasiet med inriktning Mountainbike vilket innebär att hon kan kombinera sin gymnasieutbildning med professionell träning och Jönköpings imponerande stigutbud till förfogande.

Under våren 2021 har Tove som förstaårs-junior representerat Sverige i ett flertal internationella tävlingar och vi ser fram emot att se var hennes stigande utvecklingskurva tar henne här näst.

Fem snabba med Tove

När började du cykla och varför?

Jag började cykla när jag var 7 år och pappa tog med mig på en klubbträning med CK Master. Sedan dess har det fortsatt.

Berätta om dina cyklar

Min tävlingscykel är en Specialized Epic Expert och den är min första fulldämpade cykel. Jag trivs superbra på den och vi jobbar som ett team :) Bästa cykeln jag haft. Älskar mina Brain-dämpare. Utöver min Epic, som jag kör ca 90% av mina träningspass på, så har jag även en Chisel som funkar utmärkt när jag ska köra långt på grus eller vill utmana min tekniska förmåga i skogen eller underhålla hardtail-tekniken.

Svarta eller vita skor?

Svarta skor så att jag kan hålla dem någorlunda rena.

Ditt bästa tävlingsminne?

Mitt bästa tävlingsminne är när jag tog SM silver i F 15-16 2020 på hemmaplan.

Tips till någon vill börja tävla?

Mitt tips är att helt enkelt anmäla sig till en tävling man tycker verkar rolig. Om man inte vill starta i tävlingsklass kan man ju alltid anmäla sig till sportklassen. Till sist, stirra sig inte blind på resultatet. Fokusera på din egen prestation och bedöm utifrån den om du är nöjd med racet eller inte.

Urval av meriter

2021

25:e plats - UCI Junior Series XCO Gränichen - Women Junior
30:e plats - UCI Junior Series XCO Nove Mesto - Women Junior
27:e plats - UCI Junior Series XCO Albstadt - Women Junior

2020

Silver - SM MTB XCO - F15-16
4:e plats - Västgötacupen total - F15-16

2019

5:e plats - MTB SWE Cup XCO total - F15-16
4:e plats - Västgötacupen total - F15-16
1:a plats - CK Master MTB - F15-16

2018

Brons - SM Cykelcross - F13-14
3:e plats - Västgötacupen total - F13-14

Teamåkare

Teamåkare